Офіційний сайт Пологівської міської ради

Пошук

Розділи

Електронні сервіси

Новини

РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ: ІІІ регіональний форум

Безпечність і якість як основа реформи системи шкільного харчування, особливості публічних закупівель та проєктний підхід до переобладнання закладів освіти. Про це йшлося під час третього регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 8 жовтня 2021 року в Дніпрі за участі Першої леді Олени Зеленської та Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Захід пройшов у межах Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі за ініціативи Олени Зеленської та у співпраці Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства економіки, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, громадської організації «Національна асоціація громадського харчування».

Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування.

Учасниками форуму були представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької: голови/заступники обласних державних адміністрацій, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей.

Від Пологівської міської територіальної громади захід відвідали міський голова Юрій Коноваленко та провідний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Ірина Лемешко.

В межах форуму відбулась демонстрація можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з шести страв для 700 учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.

Форум відбувся з дотриманням усіх карантинних норм для «жовтої» зони епідемічної небезпеки відповідно до змін до постанови Кабінету Міністрів №1236, а також рекомендацій Головного санітарного лікаря України



Вівторок, 12 Жовтня 2021 11:08 | Переглядів: 222

Виджет
закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]